015 785 1779 info@thomaskok.nl

Haarden en houtkachels Den Haag

U woont in de regio Den Haag en bent aan het nadenken over het plaatsen van een open haard, houtkachel of inzethaard?  Welkom bij Thomas Kok Open Haarden, afkomstig uit Pijnacker. Wij hebben al ruim 15 jaar ervaring met het maken en plaatsen van (open of gesloten) haarden en houtkachels in Den Haag. Wij hebben haarden aangelegd in nieuwbouwhuizen, maar ook in jaren 30 woningen en nog oudere panden. Er is zoveel mogelijk, dat wij hieronder een aantal voorbeelden van gerealiseerde projecten in Den Haag laten zien. We vertellen u daarnaast graag waar u op kunt letten bij het maken van uw keuze.
 

PROJECTEN UIT DEN HAAG

Malakkastraat

Inzethaard plaatsen in antieke schouw

Pauwenlaan

Houtkachel geïnstalleerd en rookkanaal aangelegd

Sijzenlaan

Leveren en plaatsen van een houtkachel en aanleggen rookkanaal

Van Hoytemastraat

Inzethaard geplaatst en rookkanaal aangelegd.

Boswinde

Leveren en plaatsen van een gestuukte keukenhaard.

Riouwstraat

Vrijstaande houtkachel geleverd en aangesloten.

OPEN HAARD, HOUTKACHEL OF INZETHAARD: WAAR OP TE LETTEN?

  • Sfeer en/of rendement: Kiest u voor sfeer en/of rendement? Een open haard levert veel sfeer, maar er gaat wel wat warmte verloren. Een houtkachel of inzethaard levert meer rendement en kan dus bijdragen aan de algehele verwarming van uw huis.
  • Gemak: Het gebruik van een gesloten hoogrenderende houtkachel of inzethaard is erg gemakkelijk. De houtkachel of inzethaard wordt met DMV de Zwitserse methode aangestoken. Als de deur wordt gesloten, brandt de kachel continu door. Als het hout op is, hoeft u alleen een paar blokken in de houtkachel te leggen en uw vuur brandt door. Meer informatie over de Zwitserse methode vindt u op onze pagina: Houtkachels en het milieu.
  • Rookkanaal: Heeft u al een schoorsteen of een rookkanaal? Bij de opdrachten die wij krijgen uit Den Haag, gaat het om jaren dertig woningen of ouder. Dit betekent dat de rookkanalen vaak extra aandacht nodig hebben gezien de leeftijd ervan. Betreft het nieuwbouw en is er geen rookkanaal aanwezig, dan bouwen we een nieuw RVS dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal op.
  • Model en stijl: Kiest u voor een traditionele stijl met natuurstenen schouw of een gestuukte schouw met nis voor houtkachel en/of houtblokken? Een inzethaard kan vaak op de gewenste hoogte worden ingebouwd, met daaronder een houtvak. Leuk voor in de keuken of woonkamer.
  • Milieu en Regelgeving: De laatste tijd zijn vooral houtkachels in het nieuws, waar het gaat om de uitstoot van fijnstof. Zeker is dat houtkachels en open haarden binnenkort aan bepaalde regels moeten voldoen. Wilt u een sfeervolle haard zonder u zorgen te maken over fijnstof, dan kunt u kiezen voor een open of gesloten gashaard. Meer informatie vindt u op de pagina Houtkachels en het milieu.

  Binnenkort meer informatie over de diverse keuzes en opties.  Heeft u nu hulp nodig bij het maken van de keuze? Neem dan direct contact met ons op.

  WAAROM KIEZEN VOOR THOMAS KOK?

  Ѵ Expert in uw regio

  Thomas Kok is de specialist voor het laten aanleggen van open haarden, gashaarden, inbouw- en inzethaarden en houtkachels in uw regio. Zo werken wij veel in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Delft en Nootdorp

  Ѵ Garanties

  Op de door ons geleverde haarden en houtkachels zit volledige fabrieksgarantie. Op de installatie en de aanleg van een rookkanaal wordt door ons ook garantie geven. Dit staat aangegeven op de offerte.

  Ѵ Persoonlijk

  Thomas Kok komt altijd zelf bij u thuis langs om wensen en mogelijkheden te bespreken. U kunt ook met hem afspreken in de showroom van Havé verwarming.  De meeste projecten worden ook door Thomas zelf uitgevoerd.

  Ѵ Duidelijke afspraken

  Van te voren maken wij altijd duidelijke afspraken over de uit te voeren werkzaamheden, de prijs en de garantie. Zo komt u nooit voor verrassingen achteraf te staan.

  REVIEWS VAN KLANTEN UIT DEN HAAG

  Fam van der Heiden, Den Haag:Een gashaard met een strakke schouw en afvoer naar buiten door Thomas Kok laten plaatsen. Erg tevreden over de werkzaamheden van Thomas. De haard en afwerking zijn vakkundig verricht. Rondom de afvoer is een mooie koof gemaakt incl spotjes. Ook de communicatie verliep snel en goed. We genieten enorm van de haard met het strakke design van de schouw.

   

  Dhr Bergwerf, Den Haag:Thomas is betrouwbaar, secuur, denkt mee, is verantwoordelijk. Top vakman!

   

  Dhr Hoogendoorn, Den Haag:Thomas heeft bij een open haard op gas ingebouwd in een bestaande schouw. Vakwerk, ziet er prima uit en de prijs was zeer redelijk.”

   

  Lees meer klantreviews

  Direct Contact? Bel 015 785 1779

  of vul het formulier hieronder in, dan nemen wij contact met u op

  Haarden en houtkachels Den Haag

  Een schouw is een prachtige omlijsting van uw haard of houtkachel en geeft sfeer en allure aan de ruimte. Thomas Kok Open Haarden, gevestigd in Pijnacker, heeft al ruim 15 jaar ervaring met het maken en aanleggen van diverse stijlschouwen. Hieronder laten wij graag een aantal voorbeelden van gerealiseerde projecten zien en vertellen daarnaast waar u op kunt letten bij het maken van uw keuze.
   

  DE KEUZE VOOR EEN SCHOUW: WAAR OP TE LETTEN?

  • Model: Schouwen komen in een aantal basis-modellen. Een zogenaamde frontschouw of voorzetschouw wordt vóór de haard geplaatst. Het eerste plaatje hierboven is hiervan een voorbeeld. U kunt ook kiezen voor een (half) omlopende schouw, die om de haard heen gebouwd is, zoals op het derde bovenstaande voorbeeld.
  • Materiaal: Wilt u een luxe, traditionele uitstraling dan is natuursteen een goede keuze. Marmer, een harde, goed bewerkbare natuursteen, is hiervan een goed voorbeeld. Maar u kunt ook kiezen voor kalksteen of zandsteen, voor een mooie natuurlijke uitstraling. Gaat u voor modern, dan zijn strak gestuukte schouwen wellicht iets voor u.
  • Ontwerp: Wilt u de aandacht vestigen op de haard of op het vuur? Indien het eerste het geval is, kies dan voor een opvallende, grote schouw met mooie details. Als u kiest voor een subtieler ontwerp, worden de ogen sneller getrokken naar de vlammen. De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos!
  • Onderhoud/levensduur: Marmer is erg kras- en slijtvast, maar is wel gevoeliger voor vlekken. Zandsteen is weer wat gevoeliger voor beschadigingen. Kalkstenen schouwen daarentegen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Laat u vooraf goed adviseren over de voor- en nadelen van het door u gewenste materiaal.  


  WAAROM KIEZEN VOOR THOMAS KOK?

  Onze schouwen worden speciaal in Spanje geheel naar uw wensen gemaakt.  U kunt kiezen uit meer dan dertig steensoorten en ontelbaar veel ontwerpen. Desondanks is de levertijd niet lang: uw schouw is gemiddeld binnen vier weken klaar.

  Om een indruk te geven van de mogelijkheden, steensoorten en afwerking kunt u altijd terecht bij onze leverancier Havé verwarming. Wij spreken daar graag met u af, zodat wij ter plaatse alle voor- en nadelen met u kunnen bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.