015 785 1779 info@thomaskok.nl

Haarden en houtkachels Voorburg

U bent zich aan het oriënteren op het plaatsen van een open haard, gashaard of houtkachel in Voorburg? Thomas Kok Open Haarden, gevestigd in Pijnacker, heeft al ruim 15 jaar ervaring en diverse tevreden klanten uit Voorburg. Hieronder laten wij graag een aantal voorbeelden van gerealiseerde projecten in Voorburg zien en vertellen daarnaast waar u op kunt letten bij het maken van uw keuze.
 

PROJECTEN UIT VOORBURG

Parkweg

Gestuukte open haard, op hoogte met eronder een ruimte voor houtblokken.

Weverslaan

Leveren en plaatsen van houtkachels Wanders Oak.

Herenstraat

Inbouwen en sausklaar opleveren van gesloten gashaard met tv boven de haard.

.

Prinses Mariannelaan

Leveren en inbouwen van een marmeren schouw  met open gashaard, aangesloten op het bestaande rookkanaal.

Koninginnelaan

Modern gestuukte open haard op hoogte met ernaast een bank.

Paradijsstraat

Leveren en plaatsen van een houtgestookte open haard.

OPEN HAARD, GASKACHEL OF HOUTKACHEL: WAAR OP TE LETTEN?

  • Sfeer en/of rendement: Kiest u voor sfeer en/of rendement? Een open haard, bijvoorbeeld, levert veel sfeer maar er gaat wel wat warmte verloren. Een gaskachel of inbouwhaard daarentegen levert meer rendement en kan dus bijdragen aan de algehele verwarming van uw huis.  Ook de keuze voor een open of gesloten haard heeft hiermee te maken.
  • Gemak: Het stoken op gas geeft veel gemak, met één handeling kan het vuur aan en uit. Dit kan handmatig, maar ook met een afstandbediening. Voor open haarden en houtkachels moet u zelf wat meer moeite doen.
  • Rookkanaal: Heeft u al een schoorsteen of een rookkanaal? Bij de opdrachten die wij krijgen uit Voorburg, gaat het vaak om jaren dertig woningen of ouder. Dit betekent dat de rookkanalen vaak extra aandacht nodig hebben gezien de leeftijd ervan.
  • Model en stijl: Uiteraard heeft de uitstraling die u wenst ook gevolgen voor de keuze. Kiest u voor een traditionele stijl, met marmeren schouw en open haard of voor een strak gestuukte open haard of vrijstaande houtkachel met hoog rendement?
  • Milieu en Regelgeving: De laatste tijd zijn vooral houtkachels in het nieuws daar waar het gaat om de uitstoot van fijnstof. Zeker is dat houtkachels en open haarden binnenkort aan bepaalde regels moeten voldoen. Wilt u een sfeervolle haard zonder u zorgen te maken over fijnstof, dan kunt u kiezen voor een open of gesloten gashaard. Meer informatie vindt u op de pagina Houtkachels en het milieu

Binnenkort meer informatie over de diverse keuzes en opties.  Heeft u nu hulp nodig bij het maken van de keuze? Neem dan direct contact met ons op.

WAAROM KIEZEN VOOR THOMAS KOK?

Ѵ Expert in uw regio

Thomas Kok is de specialist voor het laten aanleggen van open haarden, gashaarden, inbouw- en inzethaarden en houtkachels in uw regio. Zo werken wij ook veel in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Delft en Nootdorp

Ѵ Garanties

Op de door ons geleverde haarden en houtkachels zit volledige fabrieksgarantie. Op de installatie en de aanleg van een rookkanaal wordt door ons ook garantie geven. Dit staat aangegeven op de offerte.

Ѵ Persoonlijk

Thomas Kok komt altijd zelf bij u thuis langs om wensen en mogelijkheden te bespreken. U kunt ook met hem afspreken in de showroom van Havé verwarming.  De meeste projecten worden ook door Thomas zelf uitgevoerd.

Ѵ Duidelijke afspraken

Van te voren maken wij altijd duidelijke afspraken over de uit te voeren werkzaamheden, de prijs en de garantie. Zo komt u nooit voor verrassingen achteraf te staan.

REVIEWS VAN KLANTEN UIT VOORBURG

Fam Barensen, Voorburg: “Thomas heeft voor ons een moderne, gestucte open haard aangelegd, geheel naar ons eigen ontwerp, met zitbankje. Ik had zelf de schets gemaakt, en hij heeft dit vertaald in een ontwerp. Fijn ook dat hij zelf de aanleg doet, van A tot Z. Trots op het eindresultaat!”

 

J.de Rooij, Voorburg: “Wij hebben Thomas gevraagd een schouw te maken in het zitgedeelte van onze woonkamer in dezelfde vorm als een al aanwezige schouw uit 1907. Dit heeft hij heel vakkundig gedaan. Het resultaat is prachtig. De moderne houtkachel is mooi strak ingebouwd. Thomas is een echte vakman, werkt heel netjes en heeft overduidelijk plezier in zijn werk en mag met recht trots zijn op zijn werk. Wij zouden hem bij iedereen aanbevelen.”

 

Fam Hiemstra, Voorburg: “Thomas Kok heeft deze winter bij ons een gaskachel verwijderd en een houtkachel geinstalleerd. Netjes gewerkt en goed communicatie tijdens het hele proces. Zeer aan te raden.”

 

Lees meer klantreviews

Direct Contact? Bel 015 785 1779

of vul het formulier hieronder in, dan nemen wij contact met u op

Haarden en houtkachels Voorburg

Een schouw is een prachtige omlijsting van uw haard of houtkachel en geeft sfeer en allure aan de ruimte. Thomas Kok Open Haarden, gevestigd in Pijnacker, heeft al ruim 15 jaar ervaring met het maken en aanleggen van diverse stijlschouwen. Hieronder laten wij graag een aantal voorbeelden van gerealiseerde projecten zien en vertellen daarnaast waar u op kunt letten bij het maken van uw keuze.
 

DE KEUZE VOOR EEN SCHOUW: WAAR OP TE LETTEN?

  • Model: Schouwen komen in een aantal basis-modellen. Een zogenaamde frontschouw of voorzetschouw wordt vóór de haard geplaatst. Het eerste plaatje hierboven is hiervan een voorbeeld. U kunt ook kiezen voor een (half) omlopende schouw, die om de haard heen gebouwd is, zoals op het derde bovenstaande voorbeeld.
  • Materiaal: Wilt u een luxe, traditionele uitstraling dan is natuursteen een goede keuze. Marmer, een harde, goed bewerkbare natuursteen, is hiervan een goed voorbeeld. Maar u kunt ook kiezen voor kalksteen of zandsteen, voor een mooie natuurlijke uitstraling. Gaat u voor modern, dan zijn strak gestuukte schouwen wellicht iets voor u.
  • Ontwerp: Wilt u de aandacht vestigen op de haard of op het vuur? Indien het eerste het geval is, kies dan voor een opvallende, grote schouw met mooie details. Als u kiest voor een subtieler ontwerp, worden de ogen sneller getrokken naar de vlammen. De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos!
  • Onderhoud/levensduur: Marmer is erg kras- en slijtvast, maar is wel gevoeliger voor vlekken. Zandsteen is weer wat gevoeliger voor beschadigingen. Kalkstenen schouwen daarentegen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Laat u vooraf goed adviseren over de voor- en nadelen van het door u gewenste materiaal.  


WAAROM KIEZEN VOOR THOMAS KOK?

Onze schouwen worden speciaal in Spanje geheel naar uw wensen gemaakt.  U kunt kiezen uit meer dan dertig steensoorten en ontelbaar veel ontwerpen. Desondanks is de levertijd niet lang: uw schouw is gemiddeld binnen vier weken klaar.

Om een indruk te geven van de mogelijkheden, steensoorten en afwerking kunt u altijd terecht bij onze leverancier Havé verwarming. Wij spreken daar graag met u af, zodat wij ter plaatse alle voor- en nadelen met u kunnen bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.