015 785 1779 info@thomaskok.nl

Hout Gestookte Open Haarden

Bij een houtgestookte open haard denkt iedereen aan gezelligheid. De warmte en de sfeer zorgen er als vanzelf voor dat iedereen zich prettig en behaaglijk voelt. Niet verwonderlijk dus dat de traditionele open haard nog steeds erg populair is. Op de foto’s bovenaan de pagina kunt u enkele voorbeelden bekijken van door ons gebouwde open haarden. Om inspiratie op te doen kunt u tevens onze  Pinterest borden bekijken.

DE KEUZE VOOR EEN HOUTGESTOOKTE OPEN HAARD

De belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor een “echte” open haard gestookt op hout is ongetwijfeld sfeer. De warmte, de geur, het mooie vlammenspel om naar te kijken: het roept bij ons allemaal een fijn gevoel op. Daarnaast heeft een houtgestookte open haard nog een groot voordeel: je zit niet vast aan een vaste maat. Alles is dus mogelijk, kijkt u ook maar eens bij onze open haarden op maat.

HOE ZIT HET MET HET RENDEMENT EN HET MILIEU?

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan een open haard gestookt op hout. Allereerst levert dit type haard minder rendement op dan andere haarden, zoals de gesloten haarden. Tegenwoordig zijn er ook houtgestookte haarden met bijvoorbeeld draaideuren of schuifruiten, die het rendement verhogen. Of u kiest voor een houtgestookte inbouwhaard die compleet ingebouwd kan worden, zodat meer energie behouden blijft.

Waar u ook rekening mee moet houden, is dat er bij het stoken van houtvuur altijd wat fijnstof vrijkomt. Nu kunt u zelf al veel doen om die uitstoot zoveel mogelijk te beperken: altijd stoken met goed droog haardhout en de haard aanstreken via de “Zwitserse” methode bijvoorbeeld. En zo hebben we nog meer stooktips die we graag met u delen.

VEILIG ROOKKANAAL

Een goede houtgestookte open haard brandt niet zomaar, u heeft ook een veilig rookkanaal nodig. Dit rookkanaal moet bij een houtgestookte open haard helemaal uit het dak komen. Soms is al een schoorsteen aanwezig, soms moet deze nog worden aangelegd. Ook moet het kanaal de juiste afmetingen en diameter hebben. Wij adviseren u graag, wat in uw situatie de beste oplossing is. 

 

THOMAS KOK: HET JUISTE ADRES VOOR UW HOUTGESTOOKTE OPEN HAARD:

Ѵ Expert in uw regio

Thomas Kok is de specialist voor het laten aanleggen van open haarden, inbouw- en inzethaarden en houtkachels in uw regio. Zo werken wij o.a. voor klanten in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Delft en Nootdorp

Ѵ Garanties

Op de door ons geleverde haarden en houtkachels zit volledige fabrieksgarantie. Op de installatie en de aanleg van een rookkanaal wordt door ons ook garantie geven. Dit staat aangegeven op de offerte.

Ѵ Persoonlijk

Thomas Kok komt altijd zelf bij u thuis langs om wensen en mogelijkheden te bespreken. U kunt ook met hem afspreken in de showroom van Havé verwarming.  De meeste projecten worden ook door Thomas zelf uitgevoerd.

Ѵ Duidelijke afspraken

Van te voren maken wij altijd duidelijke afspraken over de uit te voeren werkzaamheden, de prijs en de garantie. Zo komt u nooit voor verrassingen achteraf te staan.

Direct Contact? Bel 015 785 1779

of vul het formulier hieronder in, dan nemen wij contact met u op

Hout Gestookte Open Haarden

Een schouw is een prachtige omlijsting van uw haard of houtkachel en geeft sfeer en allure aan de ruimte. Thomas Kok Open Haarden, gevestigd in Pijnacker, heeft al ruim 15 jaar ervaring met het maken en aanleggen van diverse stijlschouwen. Hieronder laten wij graag een aantal voorbeelden van gerealiseerde projecten zien en vertellen daarnaast waar u op kunt letten bij het maken van uw keuze.
 

DE KEUZE VOOR EEN SCHOUW: WAAR OP TE LETTEN?

  • Model: Schouwen komen in een aantal basis-modellen. Een zogenaamde frontschouw of voorzetschouw wordt vóór de haard geplaatst. Het eerste plaatje hierboven is hiervan een voorbeeld. U kunt ook kiezen voor een (half) omlopende schouw, die om de haard heen gebouwd is, zoals op het derde bovenstaande voorbeeld.
  • Materiaal: Wilt u een luxe, traditionele uitstraling dan is natuursteen een goede keuze. Marmer, een harde, goed bewerkbare natuursteen, is hiervan een goed voorbeeld. Maar u kunt ook kiezen voor kalksteen of zandsteen, voor een mooie natuurlijke uitstraling. Gaat u voor modern, dan zijn strak gestuukte schouwen wellicht iets voor u.
  • Ontwerp: Wilt u de aandacht vestigen op de haard of op het vuur? Indien het eerste het geval is, kies dan voor een opvallende, grote schouw met mooie details. Als u kiest voor een subtieler ontwerp, worden de ogen sneller getrokken naar de vlammen. De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos!
  • Onderhoud/levensduur: Marmer is erg kras- en slijtvast, maar is wel gevoeliger voor vlekken. Zandsteen is weer wat gevoeliger voor beschadigingen. Kalkstenen schouwen daarentegen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Laat u vooraf goed adviseren over de voor- en nadelen van het door u gewenste materiaal.  


WAAROM KIEZEN VOOR THOMAS KOK?

Onze schouwen worden speciaal in Spanje geheel naar uw wensen gemaakt.  U kunt kiezen uit meer dan dertig steensoorten en ontelbaar veel ontwerpen. Desondanks is de levertijd niet lang: uw schouw is gemiddeld binnen vier weken klaar.

Om een indruk te geven van de mogelijkheden, steensoorten en afwerking kunt u altijd terecht bij onze leverancier Havé verwarming. Wij spreken daar graag met u af, zodat wij ter plaatse alle voor- en nadelen met u kunnen bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.