Zelf een openhaard samenstellen

zelf een open haard bouwen

 

Tot op zekere hoogte kunt u uw haard zelf samenstellen. Bij open gestookte haarden kunt u kiezen hoe de binnenkant eruit komt te zien. De rugwand van de haard is te maken van zwart staal, chamotte grijs of vuurvaste steen. Deze vuurvaste steen is in het geel , rood of antraciet/bruin.

Om prettig te stoken adviseer ik gebruik te maken van een vuurkorf met aslade of als u op gas gaat stoken dan zit de bedieningsknop van de brander achter het front van de aslade. Op deze manier kunt u heel gemakkelijk de haard bedienen zonder dat deze knopen in het zicht zijn.
Vuurkorven zijn er in verschillende uitvoeringen, zie afbeeldingen. Op ieder type vuurkorf kunnen we een gasbrander monteren. Onze voorkeur gaat uit naar branders van Big Fire, en Real Fire. Bij iedere vuurkorf met gasbrander wordt een standaard set houtblokken geleverd.

Verder is het mogelijk om bijvoorbeeld voor of naast de haard een plateau te maken in des gewenste vorm. Een sparing boven de gas openhaard voor een televisie , of een sparing in de haardombouw maken met daarin een vakverdeling.

Ook met houtkachels zijn er leuke mogelijkheden, zo kan er gedeeltelijke een voorzetwand worden gemaakt met daarin bijvoorbeeld een vakverdeling en de houtkachel ervoor. Zo krijgt de plaats van de houtkachel een extra dimensie.

Er is heel veel mogelijk graag adviseer ik u in het ontwerp van uw eigen openhaard .
Ons werkgebied voor het bouwen van een open haard is in de regio , Pijnacker, Nootdorp, Berkel en Rodenrijs , Den haag, Zoetermeer,Rotterdam, Leiden, Oegstgeest, Warmond, Rijnsburg en Noordwijk.
Ook het bouwen van een open haard in het Westland is geen onbekend gebied voor ons.
Graag kom ik bij u langs om samen met u de mogelijkheden voor het ontwerp van uw eigen openhaard te bespreken en voor het maken van een vrijblijvende offerte.