015 785 1779 info@thomaskok.nl

Een Open Haard op Maat

U weet in grote lijnen hoe uw nieuwe open haard eruit moet komen te zien, maar uw wensen zijn net even anders dan anders? Wij denken graag met u mee en ontwerpen samen met u uw droomhaard. Hierboven ziet u diverse voorbeelden van door ons gemaakte haarden, zoals

 • Een haard met zwevend plateau
 • Een haard op hoogte, met daaronder een nis voor houtblokken;
 • Een doorkijkhaard tussen keuken en woonkamer;
 • Een open haard in de keuken;
 • Een brede haard met ingebouwde televisie;
 • Een open haard ingebouwd in een meubel;
 • Een houtkachel geplaatst in een nis.

U kunt ook meer inspiratie opdoen op onze Pinterest pagina.

 

IDEEËN VOOR UW OPEN HAARD OP MAAT

Misschien heeft u al wat ideeën opgedaan in een brochure of een showroom bezocht. Wellicht heeft u zelfs al een eigen schets gemaakt van uw ideale haard. Graag komen wij bij u thuis langs om uw wensen te bespreken. We kunnen dan meteen kijken naar de mogelijkheden in uw huis en u adviseren over de technische haalbaarheid van uw wensen.

 

KEUZE VOOR TYPE OPEN HAARD

Eén van de belangrijke keuzes die u dient te maken, is de keuze voor het type haard.  Kiest u voor een houtgestookte open haard moet u o.a. nadenken over de volgende aspecten:

 • Sfeer en/of rendement: Kiest u voor sfeer en/of rendement? Een open haard, bijvoorbeeld, levert veel sfeer maar er gaat wel wat warmte verloren. Een gesloten houtkachel levert meer rendement en kan dus bijdragen aan de algehele verwarming van uw huis.  De keuze voor een open of gesloten haard heeft hiermee te maken.
 • Rookkanaal: Heeft u al een schoorsteen of een rookkanaal? Bij veel opdrachten die wij krijgen gaat het om jaren dertig woningen of ouder. Dit betekent dat de rookkanalen vaak extra aandacht nodig hebben gezien de leeftijd ervan.
 • Gemak: Het gebruik van een gesloten hoogrenderende houtkachel of inzethaard is erg gemakkelijk. De houtkachel of inzethaard wordt met DMV de Zwitserse methode aangestoken. Als de deur wordt gesloten, brandt de kachel continu door. Als het hout op is, hoeft u alleen een paar blokken in de houtkachel te leggen en uw vuur brandt door. Meer informatie over de Zwitserse methode vindt u op onze pagina: Houtkachels en het milieu.
 • Model en stijl: Uiteraard heeft de uitstraling die u wenst ook gevolgen voor de keuze. Kiest u voor een tradtionele stijl, met marmeren schouw en open haard of voor een moderne uitstraling met strak gestuukte open haard of gesloten houtkachel?
 • Milieu en Regelgeving: De laatste tijd zijn houtkachels in het nieuws, waar het gaat om de uitstoot van fijnstof. Zeker is dat houtkachels en open haarden binnenkort aan bepaalde regels moeten voldoen. Wij kunnen u hierin goed adviseren.

 

TEKENING EN OFFERTE

Tijdens ons bezoek bij u aan huis komen al deze aspecten aan de orde. Vervolgens werken wij uw wensen uit in een tekening, zodat u zich een goed beeld kunt vormen van de eindsituatie. Tegelijk ontvangt u een vrijblijvende offerte. De maatvoeringen en de details zijn uiteraard nog aanpasbaar in deze fase. Indien het daadwerkelijk tot een opdracht komt, maken we van te voren duidelijke afspraken over de uit te voeren werkzaamheden, de prijs en de garantie. 

Ons team kijkt er naar uit om samen met u uw droomhaard te realiseren! 

 

MET THOMAS KOK KIEST U VOOR:

Ѵ Expert in uw regio

Thomas Kok is de specialist voor het laten aanleggen van open haarden, inbouw- en inzethaarden en houtkachels in uw regio. Zo werken wij o.a. in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Delft en Nootdorp

Ѵ Garanties

Op de door ons geleverde haarden en houtkachels zit volledige fabrieksgarantie. Op de installatie en de aanleg van een rookkanaal wordt door ons ook garantie geven. Dit staat aangegeven op de offerte.

Ѵ Persoonlijk

Thomas Kok komt altijd zelf bij u thuis om wensen en mogelijkheden te bespreken. U kunt ook met hem afspreken in de showroom van Havé verwarming.  De meeste projecten worden ook door Thomas zelf uitgevoerd.

Ѵ Duidelijke afspraken

Van te voren maken wij altijd duidelijke afspraken over de uit te voeren werkzaamheden, de prijs en de garantie. Zo komt u nooit voor verrassingen achteraf te staan.

Direct Contact? Bel 015 785 1779

of vul het formulier hieronder in, dan nemen wij contact met u op

Een Open Haard op Maat

Een schouw is een prachtige omlijsting van uw haard of houtkachel en geeft sfeer en allure aan de ruimte. Thomas Kok Open Haarden, gevestigd in Pijnacker, heeft al ruim 15 jaar ervaring met het maken en aanleggen van diverse stijlschouwen. Hieronder laten wij graag een aantal voorbeelden van gerealiseerde projecten zien en vertellen daarnaast waar u op kunt letten bij het maken van uw keuze.
 

DE KEUZE VOOR EEN SCHOUW: WAAR OP TE LETTEN?

 • Model: Schouwen komen in een aantal basis-modellen. Een zogenaamde frontschouw of voorzetschouw wordt vóór de haard geplaatst. Het eerste plaatje hierboven is hiervan een voorbeeld. U kunt ook kiezen voor een (half) omlopende schouw, die om de haard heen gebouwd is, zoals op het derde bovenstaande voorbeeld.
 • Materiaal: Wilt u een luxe, traditionele uitstraling dan is natuursteen een goede keuze. Marmer, een harde, goed bewerkbare natuursteen, is hiervan een goed voorbeeld. Maar u kunt ook kiezen voor kalksteen of zandsteen, voor een mooie natuurlijke uitstraling. Gaat u voor modern, dan zijn strak gestuukte schouwen wellicht iets voor u.
 • Ontwerp: Wilt u de aandacht vestigen op de haard of op het vuur? Indien het eerste het geval is, kies dan voor een opvallende, grote schouw met mooie details. Als u kiest voor een subtieler ontwerp, worden de ogen sneller getrokken naar de vlammen. De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos!
 • Onderhoud/levensduur: Marmer is erg kras- en slijtvast, maar is wel gevoeliger voor vlekken. Zandsteen is weer wat gevoeliger voor beschadigingen. Kalkstenen schouwen daarentegen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Laat u vooraf goed adviseren over de voor- en nadelen van het door u gewenste materiaal.  


WAAROM KIEZEN VOOR THOMAS KOK?

Onze schouwen worden speciaal in Spanje geheel naar uw wensen gemaakt.  U kunt kiezen uit meer dan dertig steensoorten en ontelbaar veel ontwerpen. Desondanks is de levertijd niet lang: uw schouw is gemiddeld binnen vier weken klaar.

Om een indruk te geven van de mogelijkheden, steensoorten en afwerking kunt u altijd terecht bij onze leverancier Havé verwarming. Wij spreken daar graag met u af, zodat wij ter plaatse alle voor- en nadelen met u kunnen bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.