015 785 1779 info@thomaskok.nl

Een Open Haard op Maat

U weet in grote lijnen hoe uw nieuwe open haard eruit moet komen te zien, maar uw wensen zijn net even anders dan anders? Wij denken graag met u mee en ontwerpen samen met u uw droomhaard. Hierboven ziet u diverse voorbeelden van door ons gemaakte haarden, zoals

 • Een haard met zwevend plateau
 • Een haard op hoogte, met daaronder een nis voor houtblokken;
 • Een doorkijkhaard tussen keuken en woonkamer;
 • Een openhaard in de keuken;
 • Een brede haard met ingebouwde televisie;
 • Een openhaard ingebouwd in een meubel;
 • Een houtkachel geplaatst in een nis.

U kunt ook meer inspiratie opdoen op onze Pinterest pagina.

 

IDEEËN VOOR UW OPEN HAARD OP MAAT

Misschien heeft u al wat ideeën opgedaan in een brochure of een showroom bezocht. Wellicht heeft u zelfs al een eigen schets gemaakt van uw ideale haard. Graag komen wij bij u thuis langs om uw wensen te bespreken. We kunnen dan meteen kijken naar de mogelijkheden in uw huis en u adviseren over de technische haalbaarheid van uw wensen.

 

KEUZE VOOR TYPE OPEN HAARD

Eén van de belangrijke keuzes die u dient te maken, is de keuze voor het type haard.  Kiest u voor een houtgestookte open haard of voor een gashaard?  Om een juiste afweging te maken, moet u o.a. nadenken over de volgende aspecten:

 • Sfeer en/of rendement: Kiest u voor sfeer en/of rendement? Een open haard, bijvoorbeeld, levert veel sfeer maar er gaat wel wat warmte verloren. Een gaskachel of inbouwhaard daarentegen levert meer rendement en kan dus bijdragen aan de algehele verwarming van uw huis.  Ook de keuze voor een open of gesloten haard heeft hiermee te maken.
 • Gemak: Het stoken op gas geeft veel gemak, met één handeling kan het vuur aan en uit. Dit kan handmatig, maar ook met een afstandbediening. Voor open haarden en houtkachels moet u zelf wat meer moeite doen.
 • Rookkanaal: Heeft u al een schoorsteen of een rookkanaal? Bij veel opdrachten die wij krijgen gaat het om jaren dertig woningen of ouder. Dit betekent dat de rookkanalen vaak extra aandacht nodig hebben gezien de leeftijd ervan.
 • Model en stijl: Uiteraard heeft de uitstraling die u wenst ook gevolgen voor de keuze. Kiest u voor een tradtionele stijl, met marmeren schouw en open haard of voor een moderne uitstraling met een vrijstaande gesloten gashaard?
 • Milieu en Regelgeving: De laatste tijd zijn vooral houtkachels in het nieuws daar waar het gaat om de uitstoot van fijnstof. Zeker is dat houtkachels en open haarden binnenkort aan bepaalde regels moeten voldoen. Wilt u een sfeervolle haard zonder u zorgen te maken over fijnstof, dan kunt u kiezen voor een open of gesloten gashaard.

 

TEKENING EN OFFERTE

Tijdens ons bezoek bij u aan huis komen al deze aspecten aan de orde. Vervolgens werken wij uw wensen uit in een tekening, zodat u zich een goed beeld kunt vormen van de eindsituatie. Tegelijk ontvangt u een vrijblijvende offerte. De maatvoeringen en de details zijn uiteraard nog aanpasbaar in deze fase. Indien het daadwerkelijk tot een opdracht komt, maken we van te voren duidelijke afspraken over de uit te voeren werkzaamheden, de prijs en de garantie. 

Ons team kijkt er naar uit om samen met u uw droomhaard te realiseren! 

 

MET THOMAS KOK KIEST U VOOR:

Ѵ Expert in uw regio

Thomas Kok is de specialist voor het laten aanleggen van open haarden, gashaarden, inbouw- en inzethaarden en houtkachels in uw regio. Zo werken wij o.a. in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Delft en Nootdorp

Ѵ Garanties

Op de door ons geleverde haarden en houtkachels zit volledige fabrieksgarantie. Op de installatie en de aanleg van een rookkanaal wordt door ons ook garantie geven. Dit staat aangegeven op de offerte.

Ѵ Persoonlijk

Thomas Kok komt altijd zelf bij u thuis om wensen en mogelijkheden te bespreken. U kunt ook met hem afspreken in de showroom van Havé verwarming.  De meeste projecten worden ook door Thomas zelf uitgevoerd.

Ѵ Duidelijke afspraken

Van te voren maken wij altijd duidelijke afspraken over de uit te voeren werkzaamheden, de prijs en de garantie. Zo komt u nooit voor verrassingen achteraf te staan.

Direct Contact? Bel 015 785 1779

of vul het formulier hieronder in, dan nemen wij contact met u op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.