015 785 1779 info@thomaskok.nl

Houtkachels en inzethaarden

Houtkachels zijn vrijstaande haarden die in veel modellen en materialen gemaakt worden. Staal, gietijzer of speksteen geven ieder op eigen wijze hun warmte af. Zo heeft iedere houtkachel ook zijn eigen uitstraling. Inzethaarden zijn kachels die met vaak een betrekkelijk kleine aanpassing in een bestaande situatie kunnen worden geïnstalleerd. Zo is het dus mogelijk om een houtgestookte openhaard om te bouwen naar een schone gesloten kachel met hoog rendement. Bekijkt u bovenaan deze pagina verschillende voorbeelden van door ons geleverde en/of geplaatste houtkachels en inzethaarden.

 

PLUSPUNTEN VAN HOUTKACHELS 

  • Veel mensen kiezen voor een houtkachel vanwege de sfeer en gezelligheid. Het is heerlijk om naar het mooie vlammenspel te kijken;
  • Een houtkachel geeft veel warmte en heeft een hoog rendement. Het rendement is de energie die wordt teruggeven ten opzichte van de verbruikte energie die in de kachel gaat. Alle door ons geleverde houtkachels en inzethaarden zijn zogenaamde hoog rendement houtkachels. Deze hebben een rendement van 75% en hoger!
  • Bij een houtkachel of inzethaard verbruik je minder hout dan bij een houtgestookte open haard;
  • De prijzen van houtkachels liggen doorgaans lager dan die van bijvoorbeeld gashaarden.

 

VEILIGE INSTALLATIE

Bij een houtkachel of inzethaard hoort een veilig en op de juiste wijze geïnstalleerd rookkanaal, dat zowel de rook veilig naar buiten afvoert als de zuurstof efficiënt naar de houtkachel brengt. Belangrijk zijn o.a. de juiste lengte en de juiste diameter van het rookkanaal. Een verkeerde lengte kan ervoor zorgen dat de kachel onvoldoende “trekt”, een te grote diameter zal condens geven met als gevolg kans op schoorsteenbrand. Zie ook onze pagina over Rookkanalen.

 

HOUTKACHELS EN LUCHTKWALITEIT

De laatste tijd zijn houtkachels nogal eens negatief in het nieuws, vanwege de gevolgen voor de luchtkwaliteit in en om het huis. Wij kunnen ons voorstellen dat u daar vragen over heeft. Wees gerust: in 2019 is besloten dat houtkachels niet verboden worden. Wel zullen er strengere eisen worden gesteld aan de verkoop van nieuwe haarden en kachels en zal er meer voorlichting komen over het op de juiste manier stoken van hout. Op de pagina Houtkachels en het mileu hebben wij meer informatie voor u op een rij gezet. 

 

INZETHAARD ALS VERVANGER VAN OPEN HAARD

De inzethaard wordt tegenwoordig veel gebruikt als vervanger van de traditionele hout gestookte open haard. De sfeer van de open haard wordt behouden, terwijl je wel profiteert van meer rendement en minder fijnstof. De afmetingen van inzethaarden zijn zodanig, dat ze passen in de meeste open haard openingen. Zo hoeft er niet al te veel aangepast te worden aan de bestaande situatie. 

 

KOOP UW HOUTKACHEL VIA THOMAS KOK EN KRIJG EEN HOUTKLOVER CADEAU

Thomas Kok levert houtkachels van diverse gerenommeerde merken zoals Dru, Faber en Jacobus. Ook kunt u een kijkje nemen op de site van onze leverancier Havé verwarming. Deze houtkachels kunt u allemaal bij ons aanschaffen tegen zeer scherpe prijzen.

Indien u een houtkachel of inzethaard door ons laat leveren en plaatsen, ontvangt u van ons een uitgebreide instructie over het juiste gebruik van de kachel. Daarnaast geven wij u graag wat stooktips. Eén van die tips is om niet te dikke houtblokken te gebruiken, omdat die aan de binnenkant nog nat kunnen zijn. Om dat te voorkomen, geven wij u graag een Kindling Cracker houtklover cadeau, waarmee u eenvoudig uw hout op juiste dikte kunt kloven.

 

WAAROM KLANTEN KIEZEN VOOR THOMAS KOK OPEN HAARDEN

Ѵ Expert in uw regio

Thomas Kok is de specialist voor het laten aanleggen van open haarden, inbouw- en inzethaarden en houtkachels in uw regio. Zo werken wij o.a. ook veel in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Delft en Nootdorp

Ѵ Garanties

Op de door ons geleverde haarden en houtkachels zit volledige fabrieksgarantie. Op de installatie en de aanleg van een rookkanaal wordt door ons ook garantie geven. Dit staat aangegeven op de offerte.

Ѵ Persoonlijk

Thomas Kok komt altijd zelf bij u thuis langs om wensen en mogelijkheden te bespreken. U kunt ook met hem afspreken in de showroom van Havé verwarming.  De meeste projecten worden ook door Thomas zelf uitgevoerd.

Ѵ Duidelijke afspraken

Van te voren maken wij altijd duidelijke afspraken over de uit te voeren werkzaamheden, de prijs en de garantie. Zo komt u nooit voor verrassingen achteraf te staan.

Direct Contact? Bel 015 785 1779

of vul het formulier hieronder in, dan nemen wij contact met u op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.