015 785 1779 info@thomaskok.nl

Werkwijze voor het bouwen van Open Haarden

Op deze site wil ik u een indruk geven van wat er mogelijk is, ook kunt u kijken op onze Facebook pagina of op onze Pinterest borden.

Heeft u na het bekijken van dit alles interesse gekregen in een haard van Thomas kok dan kunt u overgaan tot het aanvragen van een vrijblijvende offerte. U krijgt aan de hand van uw wensen en mogelijkheden een vrijblijvende offerte. Na akkoord wordt in overleg de aanvangsdatum ingepland.

Bij een bestaand rookkanaal of schoorsteen wordt voor aanvang van de werkzaamheden de schoorsteen geveegd en geïnspecteerd en na goedkeuring ontvang u een rapport hiervan.

Deze werkzaamheden laten wij uitvoeren door een erkend schoorsteenvegers bedrijf, de firma Baggerman uit Oegstgeest.

Vervolgens zullen de afgesproken werkzaamheden achtereenvolgend worden uitgevoerd.

Zelf dekken wij de vloeren af en evt .grote meubelstukken. Tijdens onze werkzaamheden gaan wij met grote zorg en respect om met omgeving waar wij werken.

Tijdens het bouwen van uw open haard kunnen wij ondersteunt worden door een of meerdere van ons vaste team van onderaannemers:

  • Gasstookwacht Centrale , Noordwijkerhout
  • Loogietersbedrijf Klopstra , Den Haag
  • KBZ diamanttechniek , Nootdorp

Het bouwen van een open haard, gashaard, gesloten gashaard , houtgestookte openhaard of houtkachel moet op een veilige en vakbekwame manier worden gebouwd. Ieder soort open haard wordt op een bepaalde wijze opgebouwd, rekening houden met de daarbij horende eisen deze voor een goed brandend vuur maar ook voor uw eigen veiligheid. In de hoofdstukken gas openhaard,gesloten gashaard , houtgestookte openhaard en gestuukte openhaard ga ik hier verder op in.

Ons werkgebied voor het bouwen van een gas openhaard,gesloten gashaard , houtgestookte openhaard en gestuukte openhaard is in de regio , Pijnacker, Nootdorp, Berkel en Rodenrijs , Den haag, Zoetermeer,Delft ,Rotterdam, Leiden, Oegstgeest, Warmond, Rijnsburg en Noordwijk.

Ook het bouwen van een gas openhaard in het Westland is geen onbekend gebied voor ons.

Het leveren/bezorgen van gesloten gashaarden en houtkachels doen wij door het hele land.

Houd onze aanbiedingen op deze site of Facebook goed in de gaten

Graag kom ik bij u langs om samen met u de mogelijkheden te bespreken en voor het maken van een vrijblijvende offerte.

Thomas kok

Direct Contact? Bel 015 785 1779

of vul het formulier hieronder in, dan nemen wij contact met u op

Werkwijze voor het bouwen van Open Haarden

Een schouw is een prachtige omlijsting van uw haard of houtkachel en geeft sfeer en allure aan de ruimte. Thomas Kok Open Haarden, gevestigd in Pijnacker, heeft al ruim 15 jaar ervaring met het maken en aanleggen van diverse stijlschouwen. Hieronder laten wij graag een aantal voorbeelden van gerealiseerde projecten zien en vertellen daarnaast waar u op kunt letten bij het maken van uw keuze.
 

DE KEUZE VOOR EEN SCHOUW: WAAR OP TE LETTEN?

  • Model: Schouwen komen in een aantal basis-modellen. Een zogenaamde frontschouw of voorzetschouw wordt vóór de haard geplaatst. Het eerste plaatje hierboven is hiervan een voorbeeld. U kunt ook kiezen voor een (half) omlopende schouw, die om de haard heen gebouwd is, zoals op het derde bovenstaande voorbeeld.
  • Materiaal: Wilt u een luxe, traditionele uitstraling dan is natuursteen een goede keuze. Marmer, een harde, goed bewerkbare natuursteen, is hiervan een goed voorbeeld. Maar u kunt ook kiezen voor kalksteen of zandsteen, voor een mooie natuurlijke uitstraling. Gaat u voor modern, dan zijn strak gestuukte schouwen wellicht iets voor u.
  • Ontwerp: Wilt u de aandacht vestigen op de haard of op het vuur? Indien het eerste het geval is, kies dan voor een opvallende, grote schouw met mooie details. Als u kiest voor een subtieler ontwerp, worden de ogen sneller getrokken naar de vlammen. De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos!
  • Onderhoud/levensduur: Marmer is erg kras- en slijtvast, maar is wel gevoeliger voor vlekken. Zandsteen is weer wat gevoeliger voor beschadigingen. Kalkstenen schouwen daarentegen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Laat u vooraf goed adviseren over de voor- en nadelen van het door u gewenste materiaal.  


WAAROM KIEZEN VOOR THOMAS KOK?

Onze schouwen worden speciaal in Spanje geheel naar uw wensen gemaakt.  U kunt kiezen uit meer dan dertig steensoorten en ontelbaar veel ontwerpen. Desondanks is de levertijd niet lang: uw schouw is gemiddeld binnen vier weken klaar.

Om een indruk te geven van de mogelijkheden, steensoorten en afwerking kunt u altijd terecht bij onze leverancier Havé verwarming. Wij spreken daar graag met u af, zodat wij ter plaatse alle voor- en nadelen met u kunnen bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.