015 785 1779 info@thomaskok.nl

Rookkanalen

Veilig rookkanaal

Bij iedere open haard hoort een veilig rookkanaal. Behalve het gebruik van materialen van hoge kwaliteit, wordt gekeken hoe het kanaal moet worden opgebouwd. Niet te veel bochten, de schoorsteen moet boven de nok uitkomen, klopt de diameter t.o.v. de houtkachel en de lengte van het rookkanaal. Allemaal zaken die ter plaatse moeten worden bekeken door een ervaren installateur van open haarden, om tot een juiste keuze te komen.

Bestaand rookkanaal

Waar mogelijk maken wij gebruik van het bestaande rookkanaal, dat al dan niet aangepast moet worden. Bij een bestaande schoorsteen kan mogelijk een flexibele buis worden getrokken, afhankelijk van de diameter van het bestaande rookkanaal.

Nieuw aan te leggen rookkanaal

Is geen rookkanaal aanwezig, kan een rvs dubbelwandig rookkanaal worden geïnstalleerd. Zelfs bij betonnen vloeren kunnen gaten worden geboord door de vloer en een nieuw rookkanaal kan tot boven de nok van uw dak worden opgebouwd.

Schone verbranding, goed voor het milieu

Een goed geïnstalleerd rookkanaal draagt bij aan een schone verbranding, dat is goed voor het milieu en helpt tegen rookoverlast. Tijdens het opnemen van de offerte voor uw open haard zullen wij alle aspecten als benodigde diameter en plaatsing met u bespreken.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden, samen met u te bespreken.

 

 

Ons werkgebied voor het bouwen of aanleggen van een rookkanaal is in de regio: Pijnacker, Nootdorp, Berkel en Rodenrijs , Den Haag, Zoetermeer, Rotterdam, Leiden, Oegstgeest, Warmond, Rijnsburg en Noordwijk e.o.

Direct Contact? Bel 015 785 1779

of vul het formulier hieronder in, dan nemen wij contact met u op

Rookkanalen

Een schouw is een prachtige omlijsting van uw haard of houtkachel en geeft sfeer en allure aan de ruimte. Thomas Kok Open Haarden, gevestigd in Pijnacker, heeft al ruim 15 jaar ervaring met het maken en aanleggen van diverse stijlschouwen. Hieronder laten wij graag een aantal voorbeelden van gerealiseerde projecten zien en vertellen daarnaast waar u op kunt letten bij het maken van uw keuze.
 

DE KEUZE VOOR EEN SCHOUW: WAAR OP TE LETTEN?

  • Model: Schouwen komen in een aantal basis-modellen. Een zogenaamde frontschouw of voorzetschouw wordt vóór de haard geplaatst. Het eerste plaatje hierboven is hiervan een voorbeeld. U kunt ook kiezen voor een (half) omlopende schouw, die om de haard heen gebouwd is, zoals op het derde bovenstaande voorbeeld.
  • Materiaal: Wilt u een luxe, traditionele uitstraling dan is natuursteen een goede keuze. Marmer, een harde, goed bewerkbare natuursteen, is hiervan een goed voorbeeld. Maar u kunt ook kiezen voor kalksteen of zandsteen, voor een mooie natuurlijke uitstraling. Gaat u voor modern, dan zijn strak gestuukte schouwen wellicht iets voor u.
  • Ontwerp: Wilt u de aandacht vestigen op de haard of op het vuur? Indien het eerste het geval is, kies dan voor een opvallende, grote schouw met mooie details. Als u kiest voor een subtieler ontwerp, worden de ogen sneller getrokken naar de vlammen. De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos!
  • Onderhoud/levensduur: Marmer is erg kras- en slijtvast, maar is wel gevoeliger voor vlekken. Zandsteen is weer wat gevoeliger voor beschadigingen. Kalkstenen schouwen daarentegen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Laat u vooraf goed adviseren over de voor- en nadelen van het door u gewenste materiaal.  


WAAROM KIEZEN VOOR THOMAS KOK?

Onze schouwen worden speciaal in Spanje geheel naar uw wensen gemaakt.  U kunt kiezen uit meer dan dertig steensoorten en ontelbaar veel ontwerpen. Desondanks is de levertijd niet lang: uw schouw is gemiddeld binnen vier weken klaar.

Om een indruk te geven van de mogelijkheden, steensoorten en afwerking kunt u altijd terecht bij onze leverancier Havé verwarming. Wij spreken daar graag met u af, zodat wij ter plaatse alle voor- en nadelen met u kunnen bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.