Rookkanalen

Rookkanaal (klik op de foto voor een vergroting)

Bij iedere open haard gestookt op hout of gas hoort een veilig rookkanaal. Wij bouwen deze veilig en vakkundig. Bij nieuwbouw huizen met betonnen vloeren waar nog geen rookkanaal aanwezig is , is het aanleggen van een rookkanaal vaak geen probleem.

Tijdens het opnemen van de offerte bekijk ik de situatie en adviseer ik u wat de mogelijkheden kunnen zijn. Het soort rookkanaal hangt af van het soort openhaard u kiest. Bij een gesloten gashaard kan het mogelijk zijn om direct door een zijgevel of achtergevel met een geveldoorvoer het rookkanaal aan te leggen, er dient wel rekening te worden gehouden met openslaande ramen en ventilatie roosters.

Kiest u voor een “open “ gas openhaard of een houtgestookte open haard of houtkachel dan zal het rookkanaal boven uit het dak komen. Afhankelijk van de situatie en het type kachel of openhaard wordt de diameter van het rookkanaal bepaald . wij bouwen de rookkanalen op uit RVS dubbelwandige schoorsteenpijp van Holetherm.

Heeft u een bestaand rookkanaal, dan wordt voor aanvang van onze werkzaamheden het rookkanaal getest op lekkage en of het een goede natuurlijke trek heeft d.m.v. een rooktest. Heeft u een gemetseld rookkanaal en wilt u op hout gaan stoken is wel zo veilig en verstandig om gelijk een RVS flexibel pijp erdoor heen te laten trekken. Tijdens een rookproef kan het zijn dat uw rookkanaal nog niet lek is, een rookproef is slechts een moment opname, het zou zo maar kunnen zijn dat na een tijd stoken het gemetselde rookkanaal gaat lekken.

Ons werkgebied voor het bouwen van een rookkanaal is in de regio , Pijnacker, Nootdorp, Berkel en Rodenrijs , Den haag, Zoetermeer,Rotterdam, delft , Leiden, Oegstgeest, , Rijnsburg en Noordwijk e.o.

Ook het bouwen van een rookkanaal in het Westland is geen onbekend gebied voor ons.

Graag kom ik bij u langs om samen met u de mogelijkheden te bespreken en voor het maken van een vrijblijvende offerte.


Informatie aanvraag rookkanalen

Als u meer wilt weten over rookkanalen dan kunt u het onderstaande formulier invullen. Graag kom ik bij u langs om samen met u de mogelijkheden te bespreken en voor het maken van een vrijblijvende offerte voor een rookkanaal.
  • reCAPTCHA zijn woorden die gekopieerd zijn uit boeken, mocht u het niet (goed) kunnen lezen klik dan op het bovenste pictogram direct naast het invulveld.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gerelateerde producten

Houtgestookte Openhaard
Klik op de foto van de houtgestookte openhaard om deze te vergroten.
Gas Openhaard
Gas openhaard (klik op de foto voor een vergroting)
Gesloten Gashaard
Gesloten gashaard (klik op de foto voor een vergroting)
Schouwen
Schouwen. Klik op de foto voor voor een vergroting.
Houtkachels
Klik op de foto van de houtkachel om deze te vergroten.