015 785 1779 info@thomaskok.nl

Rookkanalen

Veilig rookkanaal

Bij iedere open haard hoort een veilig rookkanaal. Behalve het gebruik van materialen van hoge kwaliteit, wordt gekeken hoe het kanaal moet worden opgebouwd. Niet te veel bochten, de schoorsteen moet boven de nok uitkomen, klopt de diameter t.o.v. de houtkachel en de lengte van het rookkanaal. Allemaal zaken die ter plaatse moeten worden bekeken door een ervaren installateur van open haarden, om tot een juiste keuze te komen.

Bestaand rookkanaal

Waar mogelijk maken wij gebruik van het bestaande rookkanaal, dat al dan niet aangepast moet worden. Bij een bestaande schoorsteen kan mogelijk een flexibele buis worden getrokken, afhankelijk van de diameter van het bestaande rookkanaal.

Nieuw aan te leggen rookkanaal

Is geen rookkanaal aanwezig, kan een rvs dubbelwandig rookkanaal worden geïnstalleerd. Zelfs bij betonnen vloeren kunnen gaten worden geboord door de vloer en een nieuw rookkanaal kan tot boven de nok van uw dak worden opgebouwd.

Schone verbranding, goed voor het milieu

Een goed geïnstalleerd rookkanaal draagt bij aan een schone verbranding, dat is goed voor het milieu en helpt tegen rookoverlast. Tijdens het opnemen van de offerte voor uw open haard zullen wij alle aspecten als benodigde diameter en plaatsing met u bespreken.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden, samen met u te bespreken.

 

 

Ons werkgebied voor het bouwen of aanleggen van een rookkanaal is in de regio: Pijnacker, Nootdorp, Berkel en Rodenrijs , Den Haag, Zoetermeer, Rotterdam, Leiden, Oegstgeest, Warmond, Rijnsburg en Noordwijk e.o.

Direct Contact? Bel 015 785 1779

of vul het formulier hieronder in, dan nemen wij contact met u op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.