015 785 1779 info@thomaskok.nl

Gestuukte open haarden

Bent u op zoek naar een moderne, maar toch sfeervolle uitstraling voor uw open haard? Dan is de gestuukte open haard een goede optie. Thomas Kok Open Haarden heeft al ruim 15 jaar ervaring met het maken van dit type haarden en mag zich met recht dé specialist in uw regio noemen op dit gebied. Hierboven laten wij graag een aantal voorbeelden van gerealiseerde projecten zien.  Wij hebben ook een Pinterest pagina waar u terecht kunt voor meer inspiratie.

 

GESTUUKTE OPEN HAARD: EINDELOOS VEEL MOGELIJKHEDEN

Met een gestuukte haard heeft u eindeloos veel mogelijkheden. Zo kunt u vrijwel iedere open haard naar wens en afmeting laten bouwen, zolang het maar verantwoord is om in te stoken. Denk aan een mooie haard met televisie erboven. Of een strakke inbouwhaard als roomdivider tussen uw woonkamer en uw keuken. Vaak maken wij ook gestuukte open haarden met een speciale ruimte voor het opbergen van de houtblokken. Mooi en praktisch tegelijk.

 

VAKKENNIS VEREIST

Bij een gestuukte open haard gaat het bijna altijd om maatwerk. Vandaar dat het belangrijk is om uw haard door een specialist te lagen aanleggen. De door u gekozen haard wordt door ons vakkundig geplaatst en aangesloten door een erkend loodgietersbedrijf. 

Vervolgens maken wij een veilig afvoerkanaal, rekening houdend met de plaats van de doorvoer in het dak of de gevel. Deze mag niet te dicht in de buurt staan van openslaande ramen of ventilatie roosters. 

Tenslotte maken wij de ombouw in het gewenste model en leveren deze gestuukt en sausklaar af.

 

NIEUWE TECHNIEKEN EN MATERIALEN

Altijd proberen wij te werken met de nieuwste technieken en materialen. Zo gebruiken wij isolatie plaatmateriaal dat afkomstig is uit de ruimtevaart techniek. Eén van onze andere noviteiten, indien u kiest voor een houtgestookte haard, is een ingebouwd vonkenscherm dat omhoog en omlaag kan worden geschoven. Door een nauwe samenwerking met een smederij die gespecialiseerd is in vuurtechniek  kunnen wij bijna altijd uw wens realiseren.

Als u kiest voor een gesloten gashaard heeft u de keuze uit diverse gerenommeerde merken. Wij leveren en plaatsen o.a. gesloten gashaarden van Dru gashaarden , Faber gashaarden en Element4 gashaarden. 

U ziet het, “traditionele haardbouw” hoeft niet altijd de beste oplossing te zijn. Wij komen graag bij u langs om uw wensen persoonlijk met u te bespreken.

 

DAAROM KIEST U VOOR THOMAS KOK:

Ѵ Expert in uw regio

Thomas Kok is de specialist in het aanleggen van open haarden, gashaarden, inbouw- en inzethaarden en houtkachels in uw regio. Zo werken wij o.a. ook veel in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Delft en Nootdorp

Ѵ Garanties

Op de door ons geleverde haarden en houtkachels zit volledige fabrieksgarantie. Op de installatie en de aanleg van een rookkanaal wordt door ons ook garantie geven. Dit staat aangegeven op de offerte.

Ѵ Persoonlijk

Thomas Kok komt altijd zelf bij u thuis langs om wensen en mogelijkheden te bespreken. U kunt ook met hem afspreken in de showroom van Havé verwarming.  De meeste projecten worden ook door Thomas zelf uitgevoerd.

Ѵ Duidelijke afspraken

Van te voren maken wij altijd duidelijke afspraken over de uit te voeren werkzaamheden, de prijs en de garantie. Zo komt u nooit voor verrassingen achteraf te staan.

Direct Contact? Bel 015 785 1779

of vul het formulier hieronder in, dan nemen wij contact met u op

Gestuukte open haarden

Een schouw is een prachtige omlijsting van uw haard of houtkachel en geeft sfeer en allure aan de ruimte. Thomas Kok Open Haarden, gevestigd in Pijnacker, heeft al ruim 15 jaar ervaring met het maken en aanleggen van diverse stijlschouwen. Hieronder laten wij graag een aantal voorbeelden van gerealiseerde projecten zien en vertellen daarnaast waar u op kunt letten bij het maken van uw keuze.
 

DE KEUZE VOOR EEN SCHOUW: WAAR OP TE LETTEN?

  • Model: Schouwen komen in een aantal basis-modellen. Een zogenaamde frontschouw of voorzetschouw wordt vóór de haard geplaatst. Het eerste plaatje hierboven is hiervan een voorbeeld. U kunt ook kiezen voor een (half) omlopende schouw, die om de haard heen gebouwd is, zoals op het derde bovenstaande voorbeeld.
  • Materiaal: Wilt u een luxe, traditionele uitstraling dan is natuursteen een goede keuze. Marmer, een harde, goed bewerkbare natuursteen, is hiervan een goed voorbeeld. Maar u kunt ook kiezen voor kalksteen of zandsteen, voor een mooie natuurlijke uitstraling. Gaat u voor modern, dan zijn strak gestuukte schouwen wellicht iets voor u.
  • Ontwerp: Wilt u de aandacht vestigen op de haard of op het vuur? Indien het eerste het geval is, kies dan voor een opvallende, grote schouw met mooie details. Als u kiest voor een subtieler ontwerp, worden de ogen sneller getrokken naar de vlammen. De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos!
  • Onderhoud/levensduur: Marmer is erg kras- en slijtvast, maar is wel gevoeliger voor vlekken. Zandsteen is weer wat gevoeliger voor beschadigingen. Kalkstenen schouwen daarentegen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Laat u vooraf goed adviseren over de voor- en nadelen van het door u gewenste materiaal.  


WAAROM KIEZEN VOOR THOMAS KOK?

Onze schouwen worden speciaal in Spanje geheel naar uw wensen gemaakt.  U kunt kiezen uit meer dan dertig steensoorten en ontelbaar veel ontwerpen. Desondanks is de levertijd niet lang: uw schouw is gemiddeld binnen vier weken klaar.

Om een indruk te geven van de mogelijkheden, steensoorten en afwerking kunt u altijd terecht bij onze leverancier Havé verwarming. Wij spreken daar graag met u af, zodat wij ter plaatse alle voor- en nadelen met u kunnen bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.