015 785 1779 info@thomaskok.nl

Open Gashaarden

Als u een gashaard overweegt, heeft u de keuze uit een open of gesloten gashaard. Een open gashaard haalt de zuurstof die nodig is voor de verbranding uit de ruimte waar de haard staat. Er is dus geen glasplaat nodig en daarom benadert een open haard op gas het meest de sfeer van een traditionele open haard. Overigens bestaan open gashaarden met glas wel, maar er is dan altijd  een raampje dat open kan.

Met een open gashaard is veel mogelijk. Wij denken graag met u mee en ontwerpen, indien gewenst, samen met u uw droomhaard. Bovenaan deze pagina vindt u diverse voorbeelden van door ons geleverde en/of geplaatste haarden. U kunt ook meer inspiratie opdoen op onze Pinterest pagina.

 

WAAROM KIEZEN VOOR EEN OPEN HAARD OP GAS?

Een open gashaard kent meerdere voordelen. Allereerst biedt een open gashaard veel gemak. Zo steekt u de haard aan met één druk op de knop van een afstandsbediening en hoeft u niet te slepen met haardhout. Daarnaast is er weinig onderhoud en schoonmaak nodig in vergelijking met een traditionele open haard. Ten opzichte van een gesloten gashaard is er volgens velen sprake van meer sfeer, omdat je direct in het vuur kunt kijken. Een bijkomend voordeel van een vrijstaande open gashaard, is dat deze makkelijker te vervangen is, als u naar verloop van tijd uitgekeken raakt op uw haard. 

 

ROOKKANAAL, VENTILATIE EN VEILIGHEID

Bij een  open gashaard moet het rookkanaal met een juiste diameter tot boven de nok uitkomen. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie. Als u een woning heeft met een centraal afzuigsysteem dan adviseren wij om ten minste een voorziening aan te leggen voor een mechanische ventilator op de schoorsteen. Als het centraal afzuigsysteem in de praktijk dan te weinig rookgassen afvoert, dan kan de mechanische ventilator alsnog gemakkelijk geplaatst worden. Wel zo veilig.

Over veiligheid gesproken, onze open gashaarden zijn vanzelfsprekend voorzien van een klepbeveiliging naar de schoorsteen toe. Dit zorgt ervoor dat u de open haard niet kunt ontsteken. Extra veilig voor u en uw woning. 

 

VERVANGEN VAN EEN HOUTGESTOOKTE OPEN HAARD

Als u overweegt om uw bestaande houtgestookte open haard te vervangen of om te bouwen, dan is een open gashaard ook een prima optie. In de bestaande haard of schouw kan gemakkelijk een gasbrander geplaatst worden. U produceert dan geen fijnstof meer, wat zowel voor het mileu als uw gezondheid beter kan zijn.

 

VIER REDENEN OM VOOR THOMAS KOK TE KIEZEN:

Ѵ Expert in uw regio

Thomas Kok is de specialist in het aanleggen van open haarden, gashaarden, inbouw- en inzethaarden en houtkachels in uw regio. Zo werken wij o.a. vaak in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Delft en Nootdorp

Ѵ Garanties

Op de door ons geleverde haarden en houtkachels zit volledige fabrieksgarantie. Op de installatie en de aanleg van een rookkanaal wordt door ons ook garantie geven. Dit staat aangegeven op de offerte.

Ѵ Persoonlijk

Thomas Kok komt altijd zelf bij u thuis langs om wensen en mogelijkheden te bespreken. U kunt ook met hem afspreken in de showroom van Havé verwarming.  De meeste projecten worden ook door Thomas zelf uitgevoerd.

Ѵ Duidelijke afspraken

Van te voren maken wij altijd duidelijke afspraken over de uit te voeren werkzaamheden, de prijs en de garantie. Zo komt u nooit voor verrassingen achteraf te staan.

Direct Contact? Bel 015 785 1779

of vul het formulier hieronder in, dan nemen wij contact met u op

Open Gashaarden

Een schouw is een prachtige omlijsting van uw haard of houtkachel en geeft sfeer en allure aan de ruimte. Thomas Kok Open Haarden, gevestigd in Pijnacker, heeft al ruim 15 jaar ervaring met het maken en aanleggen van diverse stijlschouwen. Hieronder laten wij graag een aantal voorbeelden van gerealiseerde projecten zien en vertellen daarnaast waar u op kunt letten bij het maken van uw keuze.
 

DE KEUZE VOOR EEN SCHOUW: WAAR OP TE LETTEN?

  • Model: Schouwen komen in een aantal basis-modellen. Een zogenaamde frontschouw of voorzetschouw wordt vóór de haard geplaatst. Het eerste plaatje hierboven is hiervan een voorbeeld. U kunt ook kiezen voor een (half) omlopende schouw, die om de haard heen gebouwd is, zoals op het derde bovenstaande voorbeeld.
  • Materiaal: Wilt u een luxe, traditionele uitstraling dan is natuursteen een goede keuze. Marmer, een harde, goed bewerkbare natuursteen, is hiervan een goed voorbeeld. Maar u kunt ook kiezen voor kalksteen of zandsteen, voor een mooie natuurlijke uitstraling. Gaat u voor modern, dan zijn strak gestuukte schouwen wellicht iets voor u.
  • Ontwerp: Wilt u de aandacht vestigen op de haard of op het vuur? Indien het eerste het geval is, kies dan voor een opvallende, grote schouw met mooie details. Als u kiest voor een subtieler ontwerp, worden de ogen sneller getrokken naar de vlammen. De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos!
  • Onderhoud/levensduur: Marmer is erg kras- en slijtvast, maar is wel gevoeliger voor vlekken. Zandsteen is weer wat gevoeliger voor beschadigingen. Kalkstenen schouwen daarentegen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Laat u vooraf goed adviseren over de voor- en nadelen van het door u gewenste materiaal.  


WAAROM KIEZEN VOOR THOMAS KOK?

Onze schouwen worden speciaal in Spanje geheel naar uw wensen gemaakt.  U kunt kiezen uit meer dan dertig steensoorten en ontelbaar veel ontwerpen. Desondanks is de levertijd niet lang: uw schouw is gemiddeld binnen vier weken klaar.

Om een indruk te geven van de mogelijkheden, steensoorten en afwerking kunt u altijd terecht bij onze leverancier Havé verwarming. Wij spreken daar graag met u af, zodat wij ter plaatse alle voor- en nadelen met u kunnen bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.